четверг, 19 января 2012 г.

Тепер ми гордо заявляєм - це ми, МІНІ ТВ!!!


Дитина з мікрофоном у руках, поруч - телевізійна камера, біля якої теж юний оператор та пару дорослих – такий тандем віднедавна можна побачили на вулицях міста Вінниці. Зацікавленість з боку перехожих та гордість зі сторони юних медійників спостерігається неозброєним оком. Тепер ми голосно заявляєм – це ми, ГО ДТТО «мініТV»!
«мініТV» - це модель дорослого ЗМІ в мініатюрі.
Кожна дитина ще з пелюшок прагне копіювати старших. І досить важливо, якими будуть  ці риси наслідування. Створивши дитяче телевізійне обєднання ми насамперед прагнули зорієнтувати підростаюче покоління в питаннях ЗМІ. Адже зачасту пересічний споживач інформації, спостерігаючи за «зірками телеекрану», має хибне уявлення про роботу фахівців медіа. Тому метою нашого заснування є створення атмосфери та умов справжнього медіа-підрозділу. Це дозволяє, насамперед, пізнати усі професійні тонкощі, спробувати власні сили у командній роботі та, у певному сенсі, професійно зорієнтуватись.
            «Телебачення – це диво! Це той світ, де все можливо!» - співали наші діти на одному з телефестивалів. Знайомство саме з телебаченням стало першим пунктом роботи. Нині старші вихованці «мініТV» здатні самостійно створювати телепроекти. Обрати необхідну і власну форму подачі, дотримуватись визначеного жанру. Глядачі вже бачили в ефірі вінницького ТБ шкільні новини «вСІМ-інформ» та соціальні ролики, що спонукають до усиновлення. В процесі зйомок пілотні випуски вечірньої «Маминої казки», кулінарного «Самовару». Активно долучаються до загального процесу і маленькі телеактори. Практично жоден проект не обходиться без їхньої участі. А вони, в свою чергу, з неабияким задоволенням приміряють на себе амплуа відомих історичних постатей. Загалом, в розробках чимало цікавих задумок, які чекають тільки необхідного втручання дорослих.
            Якщо телебачення – процес багатоетапний, то радіо і досі залишається найбільш оперативним засобом масової інформації. Тому наші юні фахівці радійної справи раніше випробовують власні сили в ефірі. Практично у перший рік роботи радіожурналісти неодноразово вели прямі репортажі з місця подій та створили програму «Дитяча правда», до речі, відзначену на міжнародному фестивалі аудіовізуальних мистецтв «Кришталеві джерела-2011».
            Щоправда, є одне болюче «але» в нашій роботі – це технічний аспект. Доки ми не маємо усієї самостійної техбази, що дозволило б нам творити незалежно від робочих графіків професійних медіаструктур. Та ми маємо надію, що і цю перешкоду вдастся подолати.
            Громадська організація ДТТО «мініТV» також працює і для різнобічного розкриття дитини. В цьому напрямку діють гуртки англійської та польської мов, психології, вокалу, декоративно-ужиткового мистецтва, дошкільного розвитку дитини.

            Ми відкриті для нових знайомств та співдружності. Багаторічний досвід роботи у данному напрямку неодноразово підтвердив необхідність нашого існування. Пропонуємо і Вам приєднатися до нашої компанії!

1 комментарий: