четверг, 19 января 2012 г.

Історія



Все почалося з…
По-перше, з ідеї. Одного разу у працівників вінницького телебачення «ВІТА»: журналіста Ірини Бондарчук та оператора Олександра Фертюка, - з’явилась думка – «а чому б не відзняти історично-пізнавальний сюжет про виникнення кулінарних шедеврів? І найцікавіше, аби знакових постатей у ньому зіграли діти».
По-друге – з тандему. Мрію задіяти талановитих вихованців на екрані художній керівник школи-ліцею №7 Ольга Бондарчук мала давно. Отут все і поєдналось -  ініціативні телевізійники, шкільні наставники, небайдужі батьки і найголовніше – юні артисти.
По-третє – з творчості. Причому, загальної. Кожен з вищеназваної когорти як міг докладав рук до спільної роботи. Найбільше за результат переживала мама маленької ведучої Іванки – Олеся Шляхова. І він не забарився – після перших 6-тигодинних зйомок і доби монтажу вінницькі телеглядачі побачили перший випуск з серії «БОН-АПЕТІ».
            Так у 2004 році фактично розпочалася історія ГО ДТТО «мініТV». Щоправда, тоді ми так не називались і про відокремлення навіть не думали. Існувало об’єднання ентузіастів, яке протягом кількох років майже щодватижні випускало черговий міні-фільм. Такий конвеєр більшості подобався. Ну де ще буде така нагода: дітям – погратися у дорослих, дорослим – теж у певному розумінні «погратися» в щось, окрім рутинної роботи. За час існування «БОН-АПЕТІ» певний стержень команди було сформовано. Тоді почались нові програми. Зокрема, без нас не обходився жоден з випусків «Новорічних приВІТАнь» на вінницькому телеканалі «ВІТА». За допомогою ігрових соціальних роликів «Місто-це ти» було піднято тему вивозу сміття у місті. Згодом створено пілотний випуск шкільних новин «вСІМ-інформ».  
            Всі ці роки ми плідно співпрацювали з телеканалом «ВІТА» та Вінницькою школою-ліцеєм№7. Керівники саме цих установ – Володимир Малінін та Олександр Сухомовський,-  підтримали ініціативу дітей - розвиватися в телевізійному напрямку і стати фахівцями ЗМІ. Перші перемоги на відповідних конкурсах теж були здобуті у такому тандемі. Проте, запитання з уст малечі  почали лунати все наполегливіше. І саме бажання маленьких колег дізнатися й інші сторони творчого процесу та підтримка регіонального представника Нацради з питань ТБ і РМ Вадима Мазурика наштовхнули на думку про окрему навчально-виробничу базу.
            Таким чином 12-го жовтня 2010 року ми голосно заявили про початок існування Громадської Організації «Дитячого Телевізійного Творчого Обєднання «мініТV»».

Комментариев нет:

Отправить комментарий